NIEUWSBRIEF APRIL T/M JUNI 2019

Beste leden van de Buurtvereniging Lopikerkapel en buurtbewoners,

Hierbij verspreiden wij de nieuwsbrief met activiteiten voor zover bekend tot en met juni.

Workshop bloemstuk maken (buitenstuk) op 4 of 6 april

Samen met Wilma Spelt organiseren wij een Workshop bloemstuk maken. Het zal een voorjaarsstuk zijn met bijvoorbeeld viooltjes en wordt een echt buitenstuk! Wilma heeft hiervoor een prachtige ruimte aan de Hogebiezendijk beschikbaar, waar we naar hartenlust het stuk kunnen maken wat je uiteraard zelf mee naar huis neemt Op donderdagavond 4 april vanaf 19.30 uur of zaterdagochtend 6 april vanaf 10.00 uur staat de koffie klaar en kunnen we starten met de workshop. Er zal nog een apart nieuwsbericht volgen op de Social Media kanalen met meer informatie. Aanmelden kan ook via info@buurtvereniginglopikerkapel.nl.  

Jaarvergadering op 16 mei

De jaarvergadering zal dit jaar op 16 mei plaatsvinden. Helaas is het ons nog niet gelukt om een nieuw bestuurslid te vinden die ons bestuur weer compleet maakt. Dit jaar ontstaat er wederom een vacante plek in het bestuur (Secretaris). Hierdoor wordt het aantal bestuursleden wat zitting heeft in het bestuur erg krap om de dagelijkse gang van zaken en alle activiteiten te kunnen blijven organiseren. Wij doen dringend een beroep op onze leden om het bestuur van onze vereniging weer compleet te maken. Zonder een bestuur zal de vereniging moeilijk in stand te houden zijn. Ben je geïnteresseerd om bestuurslid te worden maar wil je weten wat dat precies inhoud? Kom dan vooral bij de jaarvergadering langs of benader voor die tijd een van de bestuursleden. Wij hopen in elk geval veel leden te mogen verwelkomen op de jaarvergadering d.d. 16 mei 2019. Tot dan!

E-mailadressen

Wij willen als buurtvereniging graag besparen en om ons milieu denken. Daarom heeft het onze voorkeur om, in plaats van papieren nieuwsbrieven, deze via de e-mail te kunnen toesturen naar de leden. Hiervoor hebben wij uiteraard de e-mailadressen en de toestemming van de leden nodig om onze informatievoorziening via de e-mail te versturen (in verband met de gewijzigde privacywetgeving). Binnenkort zal de brief van de jaarvergadering toegestuurd worden. Daarbij zal een antwoordstrookje toegevoegd worden, welke ingevuld ingeleverd kan worden in het buurthuis of via de e-mail. Wij zullen de gegevens dan opnemen in het ledenbestand. Als wij geen e-mailadres hebben ontvangen, zullen wij de nieuwsbrief uiteraard op de standaard wijze ronddelen.

Oranje Fonds Collecte (van 11 t/m 15 juni)

Het Oranje Fonds heeft ons benaderd met de vraag of wij willen collecteren voor dit goede doel. Het Oranje Fonds wil Nederland socialer maken. Zij streven naar een samenleving waarin niemand zich buitengesloten voelt en iedereen mee kan doen. Hiervoor hebben wij al meerder malen subsidies ontvangen voor onze activiteiten. Als buurtvereniging hebben wij daarom aangegeven mee te willen lopen tijdens de Oranje Fonds Collecteweek. Wij gaan in verschillende gebieden collecteren en willen vragen of er mensen zijn die ons hiermee willen helpen. We zullen op de Social Media kanalen bekend maken welke gebieden wij toegewezen krijgen om te mogen collecteren.

Koningsdag

Op 27 april mogen we weer met het hele land Koningsdag vieren! Ook in Lopikerkapel wordt er in en rondom het Buurthuis D’Ouwe School aan de Lopikerweg Oost 181 het nodige georganiseerd.

Kinderen ontvangen vooraf (op school of via vrienden/vriendinnen) een kleurplaat die ze tijdens Koningsdag in het Buurthuis D’Ouwe School kunnen inleveren. Bij het inleveren krijg je al wat leuks omdat je zo je best gedaan hebt. Er wordt later (na de Foto Speurtocht) een winnaar gekozen uit alle ingeleverde kleurplaten, dus maak er iets moois van!

Vanaf 10.00 uur worden er meerdere activiteiten voor jong en oud georganiseerd. Gedurende de dag kan iedereen (tegen een kleine vergoeding) een lekker bakje koffie of thee nuttigen met de traditionele Tompouce! Er staat ook limonade klaar voor wie wil, hier staat geen vergoeding tegenover. De hele dag zal er personeel beschikbaar zijn in het Buurthuis, voor wie andere drankjes wil nuttigen. De keuken zal vanaf 16:00 uur geopend zijn. Tussendoor is er volop gelegenheid voor een praatje met je buurtgenoten.

Programma Koningsdag 2019

10.00 uur – 11.30 uur -> Vrijmarkt

Iedereen is welkom om rondom het Buurthuis (of binnen als het slecht weer is) spullen te verkopen (en kopen natuurlijk) in de kramen. Ook is er ruimte voor mensen die een andere inbreng hebben. Bijvoorbeeld als je kinderen wilt schminken, nagels wilt lakken, cup cakes wilt maken, kaarten wilt verkopen die je zelf gemaakt hebt, ter plaatse knuffels breien, verzin het maar. Alles en iedereen is welkom.

10.00 uur – 11.00 uur -> Spelletjes in en rondom het Buurthuis

Vanaf 10 uur zijn er ook meerdere spellen te spelen in en rondom het Buurthuis, zoals de Spiraal, een Springkussen, Stokvangen, Limonade-fiets, Spijkerpoepen, Jenga, Sjoelen, Stoepkrijten.

10.15 uur -> Eerste Bingo ronde (afhankelijk van de animo zullen het aantal rondes bepaald worden)

10.45 uur -> Vlag hijsen & Aubade onder begeleiding van Crescendo

Rond 10.45 uur zal, onder begeleiding van Crescendo, de Nederlandse Vlag gehesen worden tijdens de Aubade.

11.15 uur -> Start Foto Speurtocht     

Na de Aubade kunnen we starten met de Foto Speurtocht! Bij Conny en Monique liggen tasjes klaar, waar de benodigde spullen in zitten om mee te kunnen doen aan de Foto Speurtocht. Uiteraard zit er ook wat lekkers in het tasje. Ouders worden geacht om zelf mee te lopen met hun kind(eren) tijdens de Foto Speurtocht.

13.00 – 14.00 uur -> Start Fietspuzzeltocht

Tussen 13.00 en 14.00 uur kan er gestart worden met de Fietspuzzeltocht. De route is nog geheim, laat je verassen.

Vanaf 16.00 uur kan je in het Buurthuis ook eten. Ook dit jaar hebben we weer een speciaal menu, het standaard assortiment is ook te verkrijgen voor de liefhebber. Rond 17:00 zal de prijsuitreiking van de fietspuzzeltocht zijn. Laten we met elkaar hopen op prachtig weer!

Wij nodigen iedereen uit in het buurthuis zodat we er een gezellige dag van maken met elkaar!